2. Dönem Pedagojik Formasyon Eğitimi Dersleri Hakkında

·      2. dönem dersleri 5 Şubat 2018 tarihinde başlayacaktır.

·      2. dönem dersleri:

PDF102 – Özel Öğretim Yöntemleri (Uygulamalı)

PDF104 – Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı (Uygulamalı)

PDF106 – Öğretmenlik Uygulaması (Staj)

PDF108 – Rehberlik (Teorik) [Bu ders, perşembe günleri 17:30’da başlayacaktır]

·      Rehberlik dersi teorik, diğer üç ders ise uygulamalı derslerdir. Derslere devam durumları vb. hususlar bu kapsamda değerlendirilecektir.

·      Rehberlik dersi, birinci dönem derslerine benzer şekilde uzaktan eğitim yolu ile işlenecektir.

·      PDF106 Öğretmenlik uygulaması stajı Gaziantep ilinde ve öğrencilerin koordinatörlük tarafından yönlendirilecekleri okullardaki öğretmenlerin danışmanlığında yerine getirilecektir (Bu okullar yakın zaman içerisinde duyurulacaktır).

·      YÖK’ün Pedagojik Formasyon Eğitimi Sertifika Programına İlişkin Usul ve Esaslarına göre 10. Maddenin 4’üncü fıkrasınca Özel öğretim kurumlardan toplamda bir yıldan az olmamak kaydı ile veya Millî Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda en az iki yarı yıl vekil/ücretli öğretmenlik yapmış olanlar, durumlarını sigorta ve ilgili Milli Eğitim Müdürlüklerinden aldıkları belgelere dayalı olarak ortaya koydukları takdirde, “Öğretmenlik Uygulaması” dersinden muaf tutulabilirler. Ayrıca program kapsamındaki teorik derslerin alındığı sırada MEB’e bağlı okullarda ücretli öğretmenlik, özel öğretim kurumlarında öğretmenlik veya Kur’an kursu öğreticiliği yapmakta olanlar, durumlarını Milli Eğitim Müdürlükleri veya İl Müftülüklerinden alacakları belgeler ile ortaya koymak kaydıyla “Öğretmenlik Uygulaması” dersinden muaf tutulabilirler. “Öğretmenlik Uygulaması” dersinden muaf olan öğrencilere ücret iadesi yapılmaz.”

Bu kapsamda PDF106 Öğretmenlik Uygulaması için muafiyet başvurusu yapacak öğrencilerin Eğitim Fakültesi Sekreterliğine durumu dilekçe ile belirtmeleri gerekmektedir. Takdim edilen dilekçede; SGK Hizmet Döküm belgesi ve görev yapılan tarihlerde bağlı bulunan kurumdan alınan ıslak imzalı belge getirmeleri bulunması zorunludur. Dilekçe için son tarih 31 Ocak 2018 saat 16.00’dır.

·      PDF102 Özel Öğretim Yöntemleri ve PDF104 Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı uygulama dersleri için belirlenen gruplar aşağıda olduğu üzere öğrencinin seçimine sunulmuştur. İlgili grupların günleri, saatleri ve kontenjanları şu şekildedir:

Grup

Yer

Gün

Grup 1

HKÜ Gaziantep Sürekli Eğitim Merkezi

(Adres: Sarıgüllük Mah. Fevzi Çakmak Bulv. Kalyon Kavşağı altı No:69 Şehitkamil/ Gaziantep )

Pazar

10:00-13:00

Grup 2

Cumartesi

10:00-13:00

Grup 3

HKÜ Gaziantep Sürekli Eğitim Merkezi

Pazartesi

Grup 4

Salı

Grup 5

Çarşamba

16:30-19:30

Öğrenciler kendileri için uygun gördükleri grubu tercih edebilir. Gruplar oluşturulurken belirtilen kontenjanların dışına çıkılmayacaktır. Her grupta iki ders bulunmaktadır: 1. Özel Öğretim Yöntemleri, 2. Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı. Sadece bir gün seçimi yapmak iki dersi seçmek için yeterli olacaktır.

İki dersin grup seçimi için son tarih: 31 Ocak 2018, saat 16.00’dır. Ders seçimi için başvuru önceliği esastır. Kontenjanı dolan grup, sistem üzerinden otomatik olarak kapatılacaktır. Belirlenen tarih aralığında ders seçimi yapmayan öğrencilerin ders seçimleri sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

·      2. dönem sonunda, tüm dersler içinden sadece bir tanesinden başarısız olunması halinde bu ders için tek ders sınavına girilebilir. Birden çok dersten başarısız olanların ise 2018-2019 eğitim öğretim yılında ilgili dersin açıldığı dönemde herhangi bir ücret ödemeden eğitimlerine kaldıkları noktadan devam edeceklerdir.