Arama Konferansıyla Stratejik Kararlar Gözden Geçirilerek Yeniden Tasarlandı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ)  tarafından düzenlenen ve 3 gün süre ile yapılan “Arama Konferansı” alanında uzman bilim insanlarının katılımıyla Kahramanmaraş’ta yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi mensuplarının bir arada bulunduğu ortak akıl platformunda, vizyonel hedefler ve bu bağlamdaki stratejik kararlar gözden geçirildi ve yeniden tasarlandı.

Gruplar Yoğun Çalışmalarla Önemli Veriler Elde Etti

HKÜ’nün üçüncü olarak yaptığı arama konferansında önemli çalışmalar yapıldı. Birçok konferans ve ekip çalışmalarıyla yapılan çalıştayda, binlerce yeni veri elde edildi. Her tür fikre ve bilgiye önem verilen arama konferansında birbirinden önemli fikirler ortaya atıldı. Gruplara ayrılarak çeşitli ekip çalışmaları yapan HKÜ Akademisyenleri, ortak çalışmalarda binlerce fikir ve strateji üretti. Her günün sonunda tüm bilgiler toplanarak ayrı ayrı işlendi. İşlenen bilgiler sonuca gitmek için toplandı ve bu şekilde HKÜ’nün ilerleyen yıllardaki yol haritası çizildi.

Arama Konferansında: “HKÜ 10 yıl sonra nerede? Nasıl olmalı? HKÜ bugüne kadar neleri hedefledi ve buna bağlı olarak neleri gerçekleştirdi? Başarılı kabul edilen Türk ve dünya üniversitelerinin genel stratejileri ve vizyonel hedefleri nelerdir? HKÜ mensubuna göre başarı nedir? HKÜ’nün güçlü ve zayıf yönleri nelerdir? Mevcut çevresel koşullar (fırsatlar ve tehditler) nelerdir? HKÜ hangi stratejik önceliklere ve vizyonel hedeflere temel oluşturmalıdır? HKÜ’de ne gibi sosyal etkinlikler sürdürülmelidir?” gibi birçok konu ele alınarak çeşitli çalışmalar ile yapıldı.

Rektör Yılmaz’dan Ekip Çalışmasına Büyük Destek

HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz arama konferansı boyunca yoğun çaba sarf etti. Ekip çalışmalarının doğru ve aktif yapılabilmesi, konuların tam anlamıyla işlenmesi gibi çeşitli konularda büyük bir başarı ile süreci yönetti. Yoğun çalışmalarla yapılan arama konferansıyla ilgili ise şu ifadelere değindi; “Yenilikçi, girişimci ve proaktif üniversite kavramının gereği olarak tüm akademisyenlerimizi bir araya getirerek arama konferansında, vizyonel hedeflerimizi ve bu bağlamdaki stratejik kararlarımızı gözden geçirerek, yeniden tasarladık. Önemli bir kurumsal sinerjiyi oluşturmayı planlayarak yaptığımız çalışmalarla, vizyonel hedeflerimizin yanı sıra yeni proje önerilerini de dinlediğimiz konferans, üç günlük bir çalıştay niteliğinde oldu”.