Geleceğin Hukukçuları Mesleği Uzmanlardan Dinliyor

lojistik ve taşıma hukuku
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kalyoncu Law Academy (KLA), İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu ile Gaziantep Barosu’nun girişimiyle organize edilen “ Lojistik ve Taşıma Hukuku ” Sempozyumu, HKÜ Hukuk Amfisinde gerçekleştirildi.
Öğrencilerine teorik eğitimin yanı sıra pratik eğitim de vererek mesleki anlamda yeterlilik kazandırmak amacıyla çalışmalar yapan HKÜ Hukuk Fakültesi, düzenledikleri meslek seminerlerine bir yenisini daha ekledi. Yoğun katılımın olduğu sempozyumda “ Lojistik ve Taşıma Hukuku ” tüm yönleriyle ele alındı.
HER YÖNÜYLE LOJİSTİK VE TAŞIMA HUKUKU
Sempozyumun açılış konuşmalarını; İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Başkanı Av. Egemen Gürsel Ankaralı, Gaziantep Barosu Başkanı Av. İskender Kahraman,  HKÜ  Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz ve  HKÜ Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Bağcı yaptı.
Alanında uzman konuşmacıların yer aldığı sempozyumun ilk oturumunu Av. Egemen Gürsel Ankaralı yönetti. Lojistik ve taşıma hukukunun tüm yönüyle ele alındığı sempozyum oturumlarında; Beykoz Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ezgi Uzel Aydınocak, ‘Karayolu ile Tehlikeli Madde Taşınmasında Uygulanan Kurallar ve Yaşanan Sorunlar’, İstanbul Barosu Lojistik ve Taşıma Hukuku Komisyonu Üyesi Av. Burcu Çotuksöken, Lojistik Sektöründe Asıl İşveren, Alt İşveren İlişkisi ve Bu İlişkiden Doğan Davaların Yargıtay Kararlarına Yansıması’,  HKÜ Uluslararası Ticaret ve Lojistik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Gülçimen Yurtsever, ‘Yeşil Lojistik Köyleri’ konulu sunumlarını yaptı.
ARKAS Holding A.Ş. Risk Yönetimi Direktörü Av. Vural Ocal moderatörlüğünde devam eden ikinci oturumda ise HKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Aksoy Yavaş ‘Karayolunda Konteyner ile Yük Taşınmasında Konteynerde Meydana Gelen Zararın Tazmininde Sınırlı Sorumluluk Hükümlerinin Uygulanabilirliği’, HKÜ Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Av. Dr. H. Afşın İlhan, ‘Konişmentolarda ve Çarter Sözleşmelerinde Bulunan Tahkim Klozlarının Yük İlgililerine Etkisi’, İ.Ü. Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Turkay Özdemir, ‘TTK VE CMR Hükümlerinde Sınırlı ve Sınırsız Sorumluluk Uygulaması’ konularında bildiriler sundu.

Soru cevap şeklinde devam eden sempozyumda konuşmacılar; avukatlık mesleği, uzmanlaşma, hukukun gelişimi, lojistik ve taşıma hukukunun geleceği için mesleki olarak yapılabilecekler gibi konularda kısa bilgilendirmelerde bulundu. Sempozyum, konuşmacılara teşekkür belgesi ve plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.