Pedagojik Formasyon Sertifika Programı Ön Başvuruları Hakkında

BELİRLENEN KRİTERLER

Pedagojik Formasyon Sertifika Programı kapsamında, ön başvuru yapabilecek bölümler ve kontenjanları şu şekildedir:

Bölüm

Kontenjan

Uluslararası Ticaret ve Lojistik / İşletme / İktisat / Muhasebe

Hemşirelik / Ebelik / Sağlık Memurluğu / Beslenme ve Diyetetik

Psikoloji

Fizik / Kimya / Biyoloji

Matematik

Bu bölümler dışında yapılan ön başvurular kabul edilmeyecektir.

• Üniversitemizin 4. Sınıf lisans öğrencileri ve mezun öğrenciler ön başvuru yapabilecektir.
  • Bu koşulları sağlayan adaylar arasındaki sıralama, her bir bölüm için üniversitemizin öğrencilerine öncelik verilmek üzere genel not ortalaması üzerinden yapılacaktır.

TAKVİM

• Pedagojik formasyon ön başvuru tarihi tarihleri 4 Temmuz 2017 – 4 Ağustos 2017 arasındadır. Ön başvuru sürecinde internetten kayıt yeterli olacaktır.
  • Kriterlere göre belirlenmiş asıl ve yedek listeler 10 Ağustos 2017’de açıklanacaktır.

Asıl liste kesin kayıt tarihi: 22 Ağustos 2017

Yedek liste kesin kayıt tarihi: 23 Ağustos 2017’dir.

• Her öğrenci bağlı bulunduğu listenin kayıt tarihine göre kayda gelmelidir.
  • Asıl liste ile belirlenen kontenjan dolmaması durumunda yedek listeden hak kazanan öğrenciler, gün içinde geliş önceliğine göre kayıt edilecektir. Açıklanan yedek listede not ortalaması önceliği söz konusu olmayacaktır.
  • Asıl ve yedek liste günleri sonucunda boş kontenjan kalması durumunda; Sadece ön başvuru yapmış olmak yeterlidir. 24 Ağustos 2017 tarihinde kayda gelen kişiler öncelik sırasına göre kayıt edilecektir.
  • İlk dönem dersleri 18 Eylül 2017 – 22 Aralık 2017 arasında olup dersler uzaktan eğitim yolu ile işlenecektir. İkinci dönem dersleri 5 Şubat 2018 – 11 Mayıs 2018 tarihleri arasındadır ve ikinci dönem dersleri Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde yapılacaktır.
  • Derslere devam zorunluluğu teorik (uzaktan eğitim) dersler için %70, uygulama dersleri için %80’dir.
  • Birinci dönem teorik derslerini başarıyla tamamlamış olan öğrenciler, ikinci dönem yapacakları “Öğretmenlik Uygulaması” stajı için Hasan Kalyoncu Üniversitesi tarafından belirlenen Gaziantep ili içerisindeki, Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullara yönlendirileceklerdir. İlgili staj dosyası için tıklayınız.

DERSLER

• Pedagojik Formasyon eğitimi süresince alınacak olan dersler ve yürütülecekleri dönemler aşağıda belirtilmiştir:

Ders

Dönem

Eğitim Bilimine Giriş

Öğretim İlke ve Yöntemleri

Eğitimde Ölçme ve Değerlendirme

Eğitim Psikolojisi

Sınıf Yönetimi

Eğitimde Program Geliştirme

Rehberlik

Öğretim Teknolojileri ve Materyal Tasarımı

Öğretmenlik Uygulaması

Özel Öğretim Yöntemleri

ÜCRET

Toplam ücret 2054 TL + KDV (%8) dir. Öğrencinin isteğine göre peşin veya kredi kartına 2 taksit olarak ödeme yapılabilir. Para yatırma işlemi aşağıda bulunan banka hesap numarasına (açıklama kısmına; “isim”, “soy isim”, “T.C. kimlik no”, “Pedagojik Formasyon 5” kapsamında ücretin yatırıldığı yazılarak) veya kredi kartı ile üniversitemiz muhasebe bölümüne kayıt esnasında yapılabilir.

NOT: Bankaya yapılan peşin ödemeler kayıttan önce yapılmalıdır ve bu ödemenin bankaya tüm ücretin yatırılarak yapılacağı gözden kaçırılmamalıdır.

NOT 2: İki taksit yapılma durumu ancak üniversitemiz muhasebesi aracılığı ile alınan ödemelerde kredi kartına 2 taksit şeklinde olmaktadır. Bu durumda kredi kartında yeterli limit bulunması gerekmektedir.

Banka Hesap Numaramız

FİNANSBANK İPEK YOLU ŞUBESİ