Vatan Şairinin Hayatı Duygu Dolu Anlar Yaşattı

Mehmet Akif Ersoy
Kişisel Gelişim Uzmanı Öğretim Görevlisi Fatih Akbaba, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde ezberleri bozan bir programa imza attı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Kongre ve Kültür Merkezinde gerçekleştirilen “ Mehmet Akif Ersoy ile Anlaşabilmek ” konulu program, öğrenciler tarafından büyük bir beğeni ve ilgiyle takip edildi.  Mehmet Akif Ersoy’un çocukluğundan gençliğine, gençlik yaşamından vefatına ve vefatından sonrasına kadar hayatını duygu dolu bir sunum ile anlatan Akbaba, izleyenleri hem duygulandırdı hem düşündürdü. Ersoy’un özellikle vatan sevgisine ve gençliğe verdiği öneme sıkça değinen Akbaba, öğrencilere sık sık tavsiyelerde bulundu.
“BU MİLLETE ÖMRÜNÜ VERENLER, BU MİLLETİN GÖNÜLLERİNDE ASLA ÖLMEZLER”
Fatih Akbaba, Mehmet Akif Ersoy’un yaşamını anlattığı sunumunda şu ifadelere yer verdi: “ Mehmet Akif Ersoy ile anlaşmak istiyorsak sevgili gençler bu ülkenin umudu sizlersiniz. Kollarınızı açın ve bütün Türkiye’yi sarın ki bu vatan ilelebet sizin omuzlarınızda İstiklal Marşı ile yaşasın.
Bize vatanını milletini seven aynı bağlılıkla koruyabilecek Mehmet Akifler lazım. İçinizde Türkiye’nin geleceğini yönetecek gençler var, içinizde şehrini yönetecek gençler var, içinizde nereye giderse gitsin yönetici olacak gençler var. İstiklal Marşı yazabilmek için önce bizim düzgün olmamız gerekiyor.
Sevgili Gençler; ister ticarette, ister siyasette, ister bürokraside şehrinizin, Türkiye’nin, hatta Dünyanın bir numarası olabilirsiniz. Ama siz anne baba duası alma makamında değilseniz siz bir hiçsiniz. Annelerin elleri avuç içinden öpülür. Çünkü anneler dua ederken sizin isminizi anarak dua ederken açtıkları ellerinde yazmaktadır. Dünyanın en soğuk öpüşüdür, bir mezar taşını öpmek. Hala hayattayken aileniz gidin anne, babalarınızın ellerinden öpün. Unutmayın; bu millete ömrünü verenler, bu milletin gönüllerinde asla ölmezler, tıpkı Vatan Sevdalısı Mehmet Akif Ersoy gibi” diyerek Vatan Şairi Mehmet Akif Ersoy ile anlaşabilmek konulu sunumunu gerçekleştirdi.
Duygu dolu anlatım ve örneklerle öğrenicilerin ilgisini üzerinde toplayan Akbaba,  duygusal bir fon müziği eşliğinde, izleyenlerin ders çıkarabilecekleri ve çıkarımlar yapabilecekleri bir anlatım tarzı ile Vatan Şairini anlattı. Seminer sonrasında kitaplarını imzalayan Akbaba, öğrenciler ile sohbet ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.