İletişim Uzmanından Personele Kurumsal Aidiyet Eğitimi

Kişisel Gelişim ve Sosyal İletişim Uzmanı Fatih Akbaba, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde, personele iletişim ve kurumsal aidiyet eğitimi verdi.

Akbaba'dan Personele Önemli Mesajlar

Fatih Akbaba HKÜ personeline giyim kuşamdan, telefonla konuşmaya, insanlara davranış biçimlerinden, karşılıklı iletişime kadar birbirinden önemli tüyolar verdi. Kendi geçmişinden örneklerle anlatımlar yapan Akbaba: “Bir şey sizin için ne zaman imkansız görünüyorsa o gün sizler için her şey bitmiştir. Ben hayatımda isteklerim için hep büyük çabalar sarf ettim. Biliyorum ki şu hayatta sadece ölüme çözüm yok ve dünü bugüne getiremeyiz bunun dışında hayatta hemen her şey mümkün. Sizler de bir şeyi yeter ki gerçekten yapmak isteyin ve bunun için çaba gösterin, işte o zaman isteğinizin olabileceğine kendiniz şahit olacaksınız.

Şikayet edecek eleştirecek bir şeyler daima vardır. Çalıştığınız yerde bir şeyler yanlış olabilir, size uymayan konular olabilir. Sürekli şikayet edecek kavramlar ararsak, her şeyi eleştirirsek, esas yapmamız gereken işlere adapte olamayız. Eğer bir kişi bunlardan arınıp şikayet etmeden başarıya odaklanırsa ve çalıştığı yere aidiyet duygusu ile sahip çıkıp benimserse kazanacaktır.

Siz siz olun kimseyi dış görünüşleri ile yargılamayın. Çalıştığınız yere gelen herkesi kendi aileniz gibi karşılayın ve öyle davranın. Unutmayın ki bugün siz nasıl davranırsanız, yarın sizin çocuklarınızda aynısını yaşayacaktır. İletişim kurduğunuz kişilerle can-ı gönülden iletişime geçin, gönüllerini alın. Bir insanın ömrünü kazanmak için onun gönlünü kazanın. Gönlünü kazandığınız kişiler sizin kurumsal aidiyet gururunuzu daima önde taşıyarak, yaptığınız işin hakkını verme ve kazancınızın helal kazanç olma fırsatını sizlere verir.

En basitinden örnekle, birçok kişi sigara içer ve gün içinde sigara içmek için zaman harcar. Malumdur ki sigaraya dokunmadan da içilemez. İşte burada vurgulamak istediğim, insanlar sigaraya dokunduğu, onunla vakit geçirdiği kadar sevdikleriyle vakit geçirse birçok sorun daha da kolay çözülecektir. İnsanlar sigaraya harcadığı zaman kadar eşlerine çocuklarına zaman harcarsa, belki de aralarındaki sorunlar çözülecektir. En azından sigaraya harcadığınız zaman kadar sevdiklerinize de zaman harcamayı ihmal etmeyin” diyerek iş hayatında ve gündelik hayatta fayda sağlayacak önemli konuları personelle paylaştı.

Personele ders çıkarabilecekleri ve çıkarımlar yapabilecekleri önemli hikayeler anlatarak eğitim veren Akbaba, gösterilen ilgiden dolayı teşekkür etti.

hasan kalyoncu universitesi logosu