İnovatif ve Proaktif Üniversitenin Kodları Tüm Bölgeye Yayılıyor

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) sınav motivasyonu, sınav kaygıları, doğru meslek gibi konularda “Kariyer Planlama Seminerleri” düzenlemeye devam ediyor. HKÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından üniversite adayları için yapılan seminerler, büyük ilgi görüyor.

HKÜ, öğrencilerin doğru hedeflere ulaşabilmelerine ışık tutan seminerlerine, Gaziantep’in yanı sıra Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman’ı da dâhil ederek “Kariyer Planlama Seminerleri” düzenledi. 12 Mart Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde üniversite adaylarına destek olabilmek için düzenlenen seminerler ile “İnovatif ve Proaktif Üniversitenin Kodları” tüm bölgeye yayıldı.

“Sizin Mesleğinizle Ne Kadar Uyuştuğunuz Çok Önemli”

Prof. Dr. Tamer Yılmaz tarafından yapılan seminerlerde Yılmaz, öğrencilere şunları anlattı: “Çok değerli gençler, sizlere en doğru yollardan hedeflerinize ulaşabilmeniz için bir nevi kariyer toplantıları düzenliyoruz. Bazı kriterlere dikkat etmeniz gerekiyor. Öncelikle kendi karakterinizi çok iyi tanıyor olmanız gerekiyor. Burada rehberlik öğretmenleri size fayda sağlayacaktır. Ama önce kendinizi bir gözden geçirmeniz gerekiyor. Hangi meslekte hangi kariyer planında mutlu olacaksınız bunu bilmeniz lazım. Devamlı birtakım klişe meslekler üzerinde duruluyor. ‘Evet bunlar önemli ama gerçekten bu bölümleri istiyor muyuz?’ diye düşünün daha sonra tercih yapınız. Eğer bir meslek seçecekseniz, mesleğin kendisinden çok sizin o meslekle ne kadar uyuştuğunuz önemli. Benim en büyük tavsiyem önce mesleği iyi seçmek ondan sonra üniversite tercihi yapmak gerekir”.

“Üniversitelerin 3 Temel Görevi Var”

Üniversitelerin 3 temel görevi olduğunu ve bunların mutlaka incelenmesi gerektiğini söyleyen Yılmaz: “Üniversitenin 3 temel görevinden birincisi eğitim ve öğretimi çok iyi yapması ki, genellikle çok üniversite bunu çok iyi yapar ama diğer noktalara dikkat etmez. Önemli olan diğer maddeler ise bir üniversitenin, araştırmacı ve gelişimci olması ve de bir nesli çok iyi yetiştirmesinin gerekliliğinin bilincinde olmasıdır. Bunların yanında toplumda ‘eski köye yeni adet getirme, başımıza icat çıkarma’ gibi ifadeler kullanılır ama biz sizlerden; başımıza icat çıkarın, eski köye yeni adet getirin istiyoruz. Öğrencilerimizin araştıran, sorgulayan, yenilikçi olan, yeni icatlar bulan, projeler üreten kişiler olmasını istiyoruz. Bu nedenle Hasan Kalyoncu Üniversitesi yenilikçi ve girişimci bir üniversitedir” dedi.

Gaziantep, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Adıyaman şehirlerinde düzenlenen seminerlere öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. Yapılan seminerin kendileri için çok etkili olduğunu ifade eden öğrenciler, Rektör Tamer Yılmaz’ı çok sevdiklerini ve çok enerjik bulduklarını söylediler. Ayrıca öğrenciler, yapılan seminerin, doğru meslek seçmelerinde yardımcı olacaklarını ifade ederek, HKÜ’ye ve Rektör Yılmaz’a teşekkür ettiler.